اصولا تهیه و میل کردن انواع دسر و شیرینی در میان مردم جهان از توجه خاصی برخوردار است. همچنین در میان انواع دسرهای رنگارنگ و خوشمزهای که میشناسیم، دسر لاکچری و مجلسی موس بهشدت خودنمایی میکند. این دسر که در اصل متعلق به کشور فرانسه است، بر پایه سفیده تخممرغ یا خامه درست میشود.
از بین موسهای مختلف موس بادام به دلیل وجود این میوه، سرشار از مواد مغذی بوده و طعم منحصربهفردی دارد. ازاینرو در مطلب پیشرو قصد داریم طرز تهیه موس بادام با بافت نرم و مخملی، به دو صورت ساده و کاکائویی را با شما به اشتراک بگذاریم؛ بنابراین تا انتها همراه ما باشید.
مواد لازم برای درستکردن موس بادام در خانه
در رسپی که کمی جلوتر آن را مطالعه خواهید کرد، شیوه درستکردن موس بادام با پودر خالص آن را میآموزید. علاوهبرآن همانطور که متوجه شدهاید بهجای اینکه از سفیده تخممرغ بهعنوان ماده اصلی برای تهیه دسر موردنظر استفاده کنیم، از خامه و شیر کمک گرفتهایم. اکنون شما را به خواندن مواد موردنیاز برای آمادهسازی این دسر خوشمزه که میتواند ۶ نفر را شیرینکام کند دعوت میکنیم:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
پودر بادام | ۷ قاشق غذاخوری |
شیر | یک لیوان فرانسوی |
پودر ژلاتین | ۲.۵ قاشق غذاخوری |
تخممرغ | ۴ عدد |
شکر | ۸ قاشق غذاخوری |
وانیل | نصف قاشق مرباخوری |
خامه صبحانه | ۲۵۰ گرم |
بادام | ۲ قاشق غذاخوری |
آب | یک پیمانه |
طرز تهیه موس بادام نرم و مخملی در خانه بهصورت گامبهگام
برای آمادهسازی انواع دسرها معمولا کار چندان سختی وجود نداشته و تنها چیزی که اهمیت پیدا میکند، زمان استراحت دادن به دسر برای گرفتن و درست شدن درون یخچال است؛ بنابراین هماکنون شما را به مطالعه آموزش مرحلهبهمرحله و ساده زیر دعوت میکنیم تا بتوانید وقتی فردا درب یخچال را باز میکنید، یک قالب موس بادام خنک و شیرین داشته باشید:
- مرحلهی اول: در ابتدای کار، شیر را درون قابلمهای با سایز مناسب ریخته و حرارت زیر آن را روشن و بهصورت کم تنظیم کنید. سپس پودر بادام را کمکم با یکدست به قابلمه اضافه کرده و با دست دیگر، شیر و پودر بادام را مخلوط کنید. پس از کمی هم زدن، فرصت دهید تا شیر بهخوبی گرم شود.
- مرحلهی دوم: اکنون تخممرغها را یکییکی با استفاده از دو ظرف بشکنید. بهاینترتیب که اولین تخممرغ را در ظرف اول شکانده و در صورت تازه بودن یا به عبارتی عدم مخلوط بودن زرده و سفیده، آن را به ظرف دوم منتقل کنید. این کار را برای هر چهار تخممرغ انجام دهید.
- مرحلهی سوم: اکنون بایستی زردههای تخممرغ را از سفیده جدا کنید. برای این کار میتوانید از یک بطری نوشابه خالی و کاملا تمیز استفاده کنید. بدین ترتیب، دهانه بطری را سمت زرده تخممرغ گرفته تا زرده خودبهخود به درون بطری مکیده شود. سپس با همین شیوه، زردهها را بدون حتی قدری سفیده تخممرغ، به ظرف دیگری انتقال دهید.
- مرحلهی چهارم: در این مرحله، ابتدا اندکی زرده تخممرغ را با چنگال هم بزنید تا بافت منسجم آن باز شده و از لختگی درآید. سپس شکر را کمکم به آن اضافه کرده و در ادامه، وانیل را نیز اضافه کنید. قدری با قاشق مواد را مخلوط کرده و در نهایت با استفاده از همزن برقی با سرعت مناسب، مواد را بهخوبی با هم ترکیب کنید.
- مرحلهی پنجم: پس از مدت تقریبی ۳ تا ۶ دقیقه که مخلوط این سه مواد را هم زدید، مشاهده خواهید کرد که بافت آنها کشدار، حجیم و سبک شده است. در ادامه به دو شیوه میتوانید مخلوط تخممرغ و شیر را با هم ترکیب کنید. در راه اول، میتوانید مخلوط تخممرغ را به ظرف شیر اضافه کرده و پس از هم زدن، صبر کنید تا زرده تخممرغ بهخوبی بپزد. در راه دوم، شیر را به ظرف تخممرغ افزوده و کاسه حاوی تمام مواد را روی دهانه خروجی کتری در حال جوشیدن قرار میدهیم، تا تخممرغها با حرارت حاصل از بخار آب بپزند.
- مرحلهی ششم: راه اول را در پیش گرفته و همزمان با پخت زردههای تخممرغ، مواد را پیوسته و بهخوبی هم بزنید. اکنون باید پودر ژلاتین را در کاسهای با یک پیمانه آب سرد ترکیب کرده و پس از قدری هم زدن، به دلیل آنکه ژلاتین در آب سرد بهخوبی حل نمیشود، کاسه حاوی آن را نیز روی دهانه کتری در حال جوشیدن قرار دهید. به عبارتی برای بن ماری کردن، بایستی کتری را روی حرارت قرار داده تا آب به قلقل بیفتد. سپس درب آن را برداشته و کاسه حاوی پودر ژلاتین و آب را روی خروجی آن بگذارید.
- مرحلهی هفتم: در این مرحله از دستور درستکردن موس بادام، پس از طی زمان کافی که حرارت کتری باعث حلشدن ذرات ژلاتین در آب شد، محلولی با ظاهر شفاف و روشن به دست میآید. دست آخر، بایستی این محلول را نیز به ظرف شیر اضافه کرده و پس از اندکی هم زدن مواد با هم قابلمه را از روی شعله بردارید.
- مرحلهی هشتم: اکنون باید خامه صبحانه را با همزن برقی بهخوبی هم بزنید. بدین منظور آن را درون کاسه مناسب ریخته و سپس با استفاده از سرعت مناسب همزن برقی، بافت قوامدار خامه را آنقدر هم بزنید تا نرمتر شود. برای این کار مدت تقریبی ۵ دقیقه کفایت میکند. (اگر دوست دارید موس بادام شما شکلاتی رنگ شود میتوانید مقداری پودر کاکائو نیز به خامه اضافه کنید.)
- مرحلهی نهم: در ادامه بایستی بهاندازه دو تا سه قاشق غذاخوری از مواد بر پایه شیر را، به ظرف خامه اضافه کرده و مواد را هم بزنید. پس از اینکه خامه، دمای شیر را به خود گرفت، مابقی مخلوط شیر را نیز به ظرف خامه اضافه کرده و دست آخر، همه مواد را با هم ترکیب کنید. برای بهتر مخلوط شدن مواد و یکدست شدن ترکیب نهایی، باز هم بهتر است از همزن برقی با سرعت متوسط به مدت تقریبی ۳ تا ۴ دقیقه استفاده کنید.
- مرحلهی دهم: تقریبا کار تمام است و در این مرحله از طرز تهیه موس بادام فقط کافی است قالب یا قالبهای موردنظر با هر طرحی که میپسندید را انتخاب کرده و مواد موس را درون آنها بریزید. در ادامه، قالبها را درون فریزر قرار داده و برای کامل گرفتن و درست شدن موس بادام، تقریبا یک شبانهروز صبر کنید.
- مرحلهی یازدهم: دست آخر، مقداری بادام را بر حسب سلیقه با استفاده از چاقو یا هر وسیله دیگری که این کاربرد را برای شما دارد بهصورت هماندازه خرد کنید. در ادامه، پس از سپری شدن زمان لازم، دسر موس بادام را از قالب جدا کرده و درون ظرف سرو قرار دهید. سپس بادامهای خردشده را روی موس قرار داده و در صورت تمایل، از تکههای دیگر میوهها برای تزیین مجلسیتر دسرتان استفاده کنید.
نکاتی که هنگام درستکردن موس بادام باید به آنها توجه کنید
بهمنظور آنکه دسری فوقالعاده خوشمزه با بافت مناسب و لطیف داشته باشید، نیاز به رعایت یکسری از نکات ریزودرشت ضرورت پیدا میکند. بهاینترتیب برای کامل بودن این آموزش راحت و سریع، مجموعه نکات زیر را نیز گردآوری کرده که هماکنون شما را به مطالعه آنها دعوت میکنیم:
- با اینکه میتوانید پودر بادام را بهصورت آماده خریداری کنید، اما برای اطمینان از خالص بودن و تازگی آن که در مزه نهایی موس بادام بهشدت تأثیرگذار است، بهتر است خودتان آن را در منزل با استفاده از آسیاب کن، پودر کنید.
- برای اینکه موس بادام شما دورنگ یا کلا شکلاتی شود، علاوه بر استفاده از پودر کاکائو میتوانید نوتلا را نیز به ترکیبات آن اضافه کنید.
- برای تهیه دسر موس بادام یا هر دسری که بر پایه شیر است، از شیر تازه استفاده کنید تا در آخر، مزه و بافت بهتری به دست آورید.
- همیشه وقتی قرار است از چند تخممرغ در تهیه انواع دسر استفاده کنید، آنها را در دو ظرف مجزا شکانده تا در صورت ماندگی یا خرابی، مابقی تخممرغها خراب نشوند.
- علاوه بر استفاده از پودر ژلاتین، میتوانستید از ورق ژلاتین نیز استفاده کرده و آن را با روش بن ماری، ذوب کنید. مزیت استفاده از ورق ژلاتین این است که دسرها را براقتر و حتی شفافتر میکند که این کار ظاهر بهتری به دسر شما میبخشد.
- اگر روش بن ماری کردن را نمیپسندید، میتوانید کاسه حاوی پودر ژلاتین و آب را برای مدت کوتاهی درون مایکروویو قرار دهید. با اینکه این راه سریعتر است؛ اما ما همان روش بن ماری کردن را توصیه میکنیم.
- اگر به دنبال ظاهر متفاوت و زیباتر دسر موس بادام هستید، میتوانید از پودر پسته، سس و تکههای شکلات یا برشی از میوههایی چون توتفرنگی استفاده کنید. بدین ترتیب برای مثال، پس از اضافهکردن مواد دسر به قالب، شکلات را روی مواد ریخته و پس از فرم دادن به آن، قالب را درون یخچال بگذارید.
دسری به نرمی و منحصربهفردی موس بادام!
اکنون که با طرز تهیه موس بادام آشنا شدید، زمان مناسبی است که خود را مهمان این دسر نرم و خوشمزه کنید. علاوهبرآن اگر میهمانی یا دورهمی دوستانه در پیش دارید، میتوانید موس بادام را بهعنوان یکی از لاکچریترین دسرها در کنار غذاهایی که ترتیب دادهاید سرو کنید. لازم به ذکر است حتی اگر یک نوع غذا درست کرده باشید، پس از آنکه این دسر شیک و مجلسی را سرو کنید، تمام مهمانها از سلیقه و ذوق شما شگفتزده خواهند شد.
بدین ترتیب، برای خرید مواد اولیه موردنیاز برای تهیه این دسر میتوانید از سرویس سوپرمارکت اسنپ استفاده کرده و تمام آن چیزهایی که میخواهید را درب منزل تحویل بگیرید. از طرف دیگر، اگر فرصت شما محدود بوده و زمان کافی برای درستکردن موس بادام و جا افتادن آن در یخچال را ندارید، سرویس غذای اسنپ بدون دردسر اضافی، موس بادام و هر نوع دسر دیگری که میخواهید را دراسرعوقت، برای شما ارسال خواهد کرد.
دیدگاهتان را بنویسید