خانه
خانه و زندگی
فرق هواپز و سرخ‌کن بدون روغن چیست؟ کدام انتخاب بهتری است؟
خانه و زندگی سبک زندگی

فرق هواپز و سرخ‌کن بدون روغن چیست؟ کدام انتخاب بهتری است؟

۱۳ مرداد ۱۴۰۴
0 دیدگاه

چند وقتی است که مدام از دوست و آشنا یا در شبکه‌های اجتماعی، درباره هواپز و سرخ‌کن بدون روغن می‌شنویم. این وسایل پخت‌وپز حسابی معروف شده‌اند و ادعا می‌شود که با آن‌ها می‌توان غذاهایی سالم‌تر با چربی کمتر آماده کرد. اما پرسش مهم این است که کدام‌یک گزینه مناسب‌تری برای سالم‌پزی هستند. در واقع، فرق هواپز و سرخ کن بدون روغن چیست و اصلاً تفاوتی میان این دو وجود دارد یا خیر. کدام را بخریم و بی‌نگرانی بابت سلامت غذاهای مختلف، مشغول آشپزی شویم. در این مقاله، به شما می‌گوییم که کدام را تهیه کنید؛‌ هواپز یا سرخ کن بدون روغن. در پایان، راه و روشی عالی برای خرید قسطی و بدون دردسر هریک از این وسایل هم به شما معرفی می‌کنیم تا بدون دغدغه مالی به‌ بازار بروید.

هواپز چیست و چگونه کار می‌کند؟

Glass convection oven on kitchen counter beside cookware and knife block.

هواپز دستگاهی برقی برای آشپزی است که به‌کمک جریان هوای گرم و بدون نیاز به روغن، غذاهای مختلف را می‌پزد. در بالای این وسیله فن داخلی و المنت حرارتی تعبیه شده تا هوای داغ با سرعت بالا به گردش درآید و مواد غذایی را با حرارتی یکنواخت بپزد و برشته کند.

در هواپزها از روغن استفاده نمی‌شود و برخلاف نسل قدیمی‌تر سرخ‌کن‌ها نیازی به سرخ‌کردن مواد در انبوهی از مواد ناسالم نیست. هواپز هوای داغ را می‌چرخاند و بدون روغن یا با مقدار بسیار کمی از آن، خوراکی‌های مختلف را می‌پزد. برای همین است که پخت سالم با هواپز مقدور می‌شود.

در ادامه، با گفتن از تفاوت air fryer و air oven به شما در رسیدن به تصمیم‌گیری بهتر کمک می‌کنیم. یادتان باشد که منظور از ایرفرایر همان سرخ‌کن بدون روغن است و ایرفرایر اُوِن همان هواپز معمولی است.

تکنولوژی پخت در هواپزها

در طراحی و تولید هواپز از فناوری‌های زیر استفاده می‌شود:

  • المنت حرارتی: تولید گرما با دمای بالا (۱۰۰ تا ۲۳۰ سانتی‌گراد)؛
  • فن گردش هوا: توزیع یکنواخت گرما در تمام دستگاه؛
  • تایمر و کنترل دما: تنظیم زمان و دمای پخت؛
  • سیستم گردش هوا: گرداننده ۳۶۰درجه هوا.

مزایا و معایب هواپز

Hand adjusting temperature dial on a convection oven lid with indicator lights.

اگر قصد خرید وسیله‌ای برای پخت‌وپز دارید و نمی‌دانید سرخ کن بدون روغن بهتره یا هواپز بخرید، خوب است که نگاهی به نقاط ضعف و قوت هرکدام داشته باشید. در ادامه، مزایا و معایب هواپز را بررسی می‌کنیم.

مزایای هواپز شامل موارد زیر می‌شود:

  • سرعت پخت بالا؛
  • کاهش بوی نامطبوع روغن؛
  • پخت سالم‌تر بدون یا با کمترین روغن؛
  • تمیزکاری آسان و قطعات قابل جداشدن؛
  • کاهش کالری غذا و مناسب رژیم‌های کاهش وزن؛
  • قابلیت پخت چندمنظوره (گریل، برشته‌کردن، کیک).

معایب هواپز شامل موارد زیر می‌شود:

  • محدودیت حجم پخت، مناسب خانواده‌های کوچک؛
  • قیمت نسبتاً بالاتر در مدل‌های پیشرفته؛
  • اندازه بزرگ‌ و حجم زیاد برخی مدل‌ها؛
  • خشک‌شدن غذا در برخی موارد.

سرخ‌کن بدون روغن چیست و چه تفاوتی دارد؟

Mozzarella sticks cooked in air fryer with dipping sauce on side plate.

سرخ ‌کن بدون روغن یا همان ایرفرایر هم وسیله دیگری برای پخت‌وپز سالم است. این وسیله با جریان سریع هوای داغ، مواد غذایی را طوری می‌پزد که انگار سرخ شده‌اند، اما در واقعیت، خبری از آن همه جلز‌وولز روغن ناسالم نیست و غذاهایی سالم‌تر با کالری کمتر راهی بشقابتان می‌شوند.

تفاوت اساسی و فرق هواپز و سرخ کن بدون روغن در مقدار روغنی است که برای پخت‌وپز استفاده می‌کنند. به‌عبارت دقیق‌تر، هواپز دستگاهی چندکاره برای پختن انواع خوراک و غذاست، اما سرخ‌کن نوع خاصی از هواپز است که بدون روغن، روی آماده‌کردن غذاهای سرخ‌شده بدون چربی و روغن تمرکز دارد. یادتان باشد، مصرف برق سرخ‌کن بدون روغن معمولاً کمتر از هواپز است.

طرز کار air fryer ها

ایرفرایرها یا همان دستگاه‌های سرخ‌کن بدون روغن هوای گرم را با سرعت خیلی زیاد در محفظه داخلی دستگاه به گردش درمی‌آورند. با این روند، غذا به‌طور یکنواختی پخته می‌شود. برای برشته‌کردن غذاها هم نیازی به هیچ روغنی ندارند.

المنت‌های گرم‌کننده سرخ‌کن یا همان ایرفرایر هوای داغ تولید می‌کند و فن موجود در دستگاه هم آن را در محفظه خود می‌چرخاند. نتیجه هم چیزی نیست جز یک غذای برشته که کالری کم و چربی اندکی دارد و البته طعم آن مشابه غذاهای سرخ‌شده است.

مزایا و معایب سرخ‌کن بدون روغن

Roasted Brussels sprouts in air fryer basket beside cutting board with fresh sprouts.

برای مقایسه هواپز با air fryer باید دقیق‌تر به هریک نگاه کنیم. هرچند که سرخ‌کن‌های بدون روغن شهرت و محبوبیتی جهانی پیدا کرده‌اند، اما در کنار مزایا، قطعاً نقاط ضعفی هم دارند. در ادامه به مزایا و معایب آن‌ها، دقیق‌ نگاه می‌کنیم.

مزایای سرخ‌کن بدون روغن شامل موارد زیر است:

  • تمیزکاری آسان‌تر نسبت به سرخ‌کن‌های روغنی؛
  • کاهش چشمگیر مصرف روغن و کالری غذا؛
  • حفظ طعم و بافت غذا به شکل مطلوب‌تر؛
  • کاهش بوی نامطبوع سرخ‌کردن با روغن؛
  • پخت سریع‌تر نسبت به فرهای معمولی.

معایب سرخ‌کن بدون روغن شامل موارد زیر است:

  • هزینه زیاد برخی مدل‌ها؛
  • حجم محدود برای پخت مواد غذایی زیاد؛
  • تردنشدن غذا به‌اندازه روش‌های سنتی سرخ‌کردن؛
  • نیاز به یادگیری میزان و مدت زمان مناسب پخت برای هر نوع غذا.

مقایسه کامل هواپز و سرخ‌کن بدون روغن

برای رسیدن به تصمیم نهایی برای خرید هواپز یا سرخ کن بدون روغن، آن‌ها را بار دیگر در کنار هم قرار می‌دهیم و در یک جدول کامل، ویژگی‌هایشان را با هم مقایسه می‌کنیم:

ویژگی سرخ‌کن بدون روغن (ایرفرایر) هواپز (ایرفرآون)
نوع پخت گردش هوای داغ در فضایی مانند فر چرخش سریع هوا در محفظه بسته کوچک
ظرفیت پخت زیاد (برای خانواده‌های بزرگ) کم (مناسب ۲ تا ۴ نفر)
کاربری چندمنظوره (پخت گریل، تُست و…) سرخ‌کردن بدون روغن
فضای اشغال‌شده بزرگ و جاگیر کوچک و جمع‌وجور
سرعت پخت آهسته‌تر سریع‌تر
سهولت تمیزکاری نیاز به شست‌وشوی چند قطعه نیاز به شست‌وشوی یک سبد
قیمت گران‌تر اقتصادی‌تر
مناسب برای خانواده‌ پرجمعیت خانواده کم‌جمعیت یا مجردها
قابلیت‌های خاص پنل دیجیتال پیشرفته، جوجه‌گردان، پخت چندمرحله‌ای حالت‌های پیش‌فرض سرخ‌کردن با تایمر ساده

چه دستگاهی برای چه کسانی مناسب‌تر است؟

در روند تصمیم‌گیری برای خرید باید ببینید که بهترین دستگاه سرخ کن رژیمی را تهیه کنید یا به‌سراغ هواپز بروید. چند توصیه کاربردی برایتان داریم:

  • هواپز: اگر می‌خواهید دستگاهی چندکاره با قابلیت پخت کیک، خشک‌کن و گریل داشته باشید.
  • سرخ‌کن بدون روغن: اگر زمان کمی برای پخت غذا دارید و غذای سرخ‌کردنی مصرف می‌کنید.
  • سرخ‌کن بدون روغن: اگر مصرف برق برایتان اهمیت دارد، گزینه اقتصادی‌تر است.

هر دو گزینه: اگر دنبال غذای سالم و کم‌چرب هستید.

پیشنهاد خرید بر اساس بودجه

مقایسه دو وسیله از نظر قیمت هم اهمیت زیادی دارد. برای اینکه بدانید کدام مورد تناسب بیشتری با بودجه شما دارد، به جدول زیر نگاهی دقیق بیاندازید:

رده قیمتی بهترین گزینه
اقتصادی سرخ‌کن‌های ساده بدون برند معروف
میان‌رده هواپزهای چندکاره
حرفه‌ای مدل‌های سرخ‌کن بدون روغن با قابلیت گریل یا کنترل دیجیتال

خرید قسطی سرخ‌کن بدون روغن با سرویس اعتباری اسنپ‌پی

Air fryer on kitchen counter surrounded by various cooked foods and dipping sauces.

برای خرید سرخ‌کن یا هواپز می‌توانید به اسنپ مراجعه کنید. این سامانه با سرویس اعتباری اسنپ پی به شما امکان خرید قسطی می‌دهد. خرید قسطی سرخ کن یا هواپز با این سرویس با هر نوع خرید اقساطی دیگری متفاوت است. نه خبری از چک و ضامن است و نه باید سود و کارمزدی بپردازید.

با انتخاب وسیله دلخواهتان از فروشگاه اسنپ و با ثبت‌نام در سرویس اعتباری اسنپ پی، می‌توانید از اعتباری که تا سقف ۱۰ میلیون تومان در سرویس اعتباری به شما تعلق گرفته برای خرید قسطی بهره ببرید. مبلغ اول قسط را در زمان خرید بپردازید و باقی را در ۳ قسط دیگر پرداخت کنید.

مزایای خرید قسطی با اسنپ‌پی

خرید قسطی سرخ کن بدون روغن یا هواپز با اسنپ پی، مزایای فراوانی دارد. شما می‌توانید یک خرید بی‌دغدغه بابت هزینه و قیمت‌ها را به‌آسانی تجربه کنید. از امتیازات این خرید به موارد زیر نگاه کنید:

  • بدون نیاز به چک و ضامن؛
  • ثبت‌نام کاملاً آنلاین و سریع؛
  • بازپرداخت در ۴ قسط ماهانه؛
  • امکان انتخاب از بین فروشگاه‌های معتبر و برندهای مختلف.

مراحل خرید قسطی از طریق اسنپ‌پی

Cooked chicken in glass convection oven with detached control lid on red placemat.

فرایند خرید قسطی سرخ کن و هواپز از اسنپ واقعاً ساده است. برای تهیه این وسایل از فروشگاه اسنپ باید مراحل آسان زیر را طی کنید:

  • ثبت‌نام در سرویس اعتباری اسنپ‌پی از طریق اپلیکیشن یا سایت؛
  • احراز هویت سریع و دریافت اعتبار (موجودی اعتبار تا سقف ۱۰ میلیون تومان است)؛
  • انتخاب سرخ‌کن یا هواپز از فروشگاه‌ اسنپ با بررسی گزینه‌های مختلف و مدل‌های متنوع؛
  • پرداخت با اعتبار اسنپ‌پی و دریافت کالا با پرداخت اولین قسط در زمان ثبت سفارش کالا؛
  • بازپرداخت اقساط ماهانه به‌صورت شفاف و بدون سود پنهان از ماه بعد (در ۳ ماه و با مبلغ یکسان در هر قسط).

نوبت شماست!

با بررسی فرق هواپز و سرخ کن بدون روغن می‌توانید به تصمیم بهتری برسید. امکان خرید اقساطی از اسنپ هم که برایتان مقدور است. پس بدون نگرانی بابت هزینه‌ها، این دو گزینه را بررسی کنید تا به نتیجه بهینه نهایی برسید:

ویژگی‌ها هواپز سرخ‌کن بدون روغن
مدت زمان پخت بیشتر کمتر
مصرف برق معمولاً بیشتر کمتر و بهینه‌تر
نوع غذاهای قابل پخت کیک، گریل، سبزیجات، گوشت سیب‌زمینی، مرغ، سرخ‌کردنی‌ها
سلامت غذا پخت بدون روغن یا حفظ بافت پخت با چربی بسیار کم
قیمت دستگاه اغلب بالاتر بازه متنوع

انتخاب شما کدام است؟‌ با توجه به تمام نکات و توصیه‌هایی که مطرح شد، کدام را انتخاب می‌کنید و به‌نظرتان چه وسیله‌ای سازگارتر با سبک زندگی ایرانی است؟

پرسش‌های پرتکرار

۱. آیا هواپز و سرخ‌کن بدون روغن دقیقاً یک چیز هستند؟

  • خیر. ایرفرایر یا سرخ‌کن بدون روغن نوعی خاص از هواپز است که تمرکز اصلی آن روی پخت غذاهای سرخ‌شده با حداقل مقدار یا بدون روغن است، در حالی‌که هواپز (air oven) دستگاهی چندکاره برای پخت، گریل، برشته‌کردن، و حتی پخت کیک است.

۲. آیا غذا در ایرفرایر واقعاً ترد و خوشمزه می‌شود؟

  • بله، در بیشتر موارد غذا در ایرفرایر بافتی ترد و طعمی مشابه غذاهای سرخ‌شده دارد. البته بسته به نوع غذا، شاید کمی خشک‌تر از روش‌های سنتی سرخ‌کردن شود.

۳. مصرف برق کدام دستگاه کمتر است؟

  • معمولاً ایرفرایر (سرخ‌کن بدون روغن) مصرف برق کمتری نسبت به هواپزهای بزرگ‌تر دارد، چون زمان پخت آن کوتاه‌تر است.

۴. کدام دستگاه برای خانواده پرجمعیت بهتر است؟

  • هواپزها ظرفیت بیشتری دارند و برای خانواده‌های بزرگ‌تر مناسب‌تر هستند. ایرفرایرها معمولاً ظرفیت محدودی دارند و بیشتر برای ۲ تا ۴ نفر طراحی شده‌اند.

۵. آیا می‌توان در سرخ‌کن بدون روغن، کیک هم پخت؟

  • در برخی مدل‌های پیشرفته بله، اما به‌طور کلی هواپزها برای پخت کیک و غذاهای چندمرحله‌ای مناسب‌تر هستند، چون فضای پخت بزرگ‌تر و برنامه‌های متنوع‌تری دارند.

 

 

 

 

https://secure.gravatar.com/avatar/924921e797c4aea208c163e65fd518db7ee41938dcc10ee3299bee6d8730bac9?s=96&d=mm&r=g
اسنپ

دیدگاه خود را بنویسید