احتمالا نام تاس کباب شما را نیز به یاد خانه مادربزرگ ها میاندازد. تاس کباب یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که به آسانی تهیه شده و مواد اولیه آن همیشه در دسترس است. در طبخ این غذا از گوشت گوسفندی استفاده می شود، اما میتوان آن را با گوشت مرغ نیز تهیه کرد. اگر دوست دارید کلیه مراحل و فوت و فن های درستکردن این غذا و طرز تهیه تاس کباب با گوشت را یاد بگیرید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
مواد اولیه تاس کباب
در اینجا مواد لازم برای درست کردن تاس کباب برای ۴ نفر را معرفی خواهیم کرد. اگر قصد دارید این غذا را برای تعداد کمتر یا بیشتری درست کنید، با چند ضرب و تقسیم ساده میزان مواد اولیه مورد نیاز شما به دست خواهد آمد.
مواد لازم | مقدار لازم |
گوشت گوسفندی | ۳۵۰ گرم |
هویج | ۲ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
سیب زمینی | ۲ عدد متوسط |
گوجه فرنگی | ۲ عدد متوسط |
آلو | ۷ عدد |
به | ۱ عدد بزرگ |
رب گوجه فرنگی | ۳ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۳ قاشق غذاخوری |
روغن | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
دستور پخت تاس کباب
در طرز تهیه تاس کباب و برای آماده سازی این غذای لذیذ به زمانی در حدود ۴ ساعت و نیم نیاز خواهید داشت. ۳۰ دقیقه مراحل آمادهسازی آن زمان خواهد برد و ۴ ساعت پخت آن!
- مرحله یکم: برای درست کردن تاس کباب، ابتدا پیازها را پوست کنده، شسته و به صورت حلقههای نازک برش دهید. داخل قابلمه مقداری روغن بریزید و پیازها را کف آن بچینید.
- مرحله دوم: گوشت را شسته، به تکههای کوچک برش داده، روی پیاز قرار دهید و نمک و ادویهها را روی گوشت بپاشید.
- مرحله سوم: هویج را به صورت حلقهای برش دهید و آن را روش گوشت بچینید تا یک لایه کامل تشکیل شود. به را نیز بشویید، ورقهای خرد کنید و روی هویج قرار دهید.
- مرحله چهارم: در این مرحله گوجه فرنگی را برشهای حلقهای دهید و یک لایه از آنها ایجاد کنید. آلو را از قبل در آب خیس کنید و سپس به خوبی بشویید تا گرد و خاک روی آن گرفته شود. حالا آلو را نیز در قابلمه بریزید.
- مرحله پنجم: مطابق با طرز تهیه تاس کباب، در یک تابه مقداری روغن ریخته و رب گوجه فرنگی را به آن بیافزایید. پس از آنکه رب اندکی سرخ و رنگ آن باز شد، مقداری نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. زعفران دمکرده را با مواد ترکیب کرده و هم بزنید و در نهایت آن را با یک لیوان آب جوش داخل قابلمه بریزید.
- مرحله ششم: پس از آنکه دو سوم زمان پخت سپری شد، سیبزمینی را نیز به شکل حلقهای برش داده و به عنوان لایه نهایی داخل قابلمه قرار دهید.
- مرحله هفتم: اجازه دهید تا غذا با حرارت ملایم پخته شود و آب داخل قابلمه کشیده شود. پس از پایان زمان پخت، تاس کباب را داخل ظرفی مناسب بریزد و به همراه نان سرو کنید.
غذای شما آماده است، نوش جان!
نکات مهم برای درست کردن تاس کباب
رعایت برخی نکات ساده در طرز تهیه تاس کباب، موجب بهتر شدن طعم آن میشود.
- در هنگام پخت، از هم زدن تاس کباب خودداری کنید، زیرا موجب له شدن سبزیجات میشود.
- توجه داشته باشید که سیبزمینی به زمان پخت کمتری نیاز دارد، پس اگر از ابتدا آن را در قابلمه قرار دهید له میشود.
- استفاده از به ممکن است موجب شیرین شدن غذا شود، به همین دلیل میتوانید مقداری آب لیمو یا آبغوره اضافه کنید.
- در صورت تمایل میتوانید از پودر سیر نیز به عنوان ادویه در طرز تهیه تاس کباب استفاده کنید.
- در روش سنتی طبخ این غذا، از گوشت فیله گوسفندی استفاده میشود، اما میتوان گوشت مرغ و یا بوقلمون را نیز بکار برد.
- تاس کباب را میتوان با جعفری خردشده تزئین کرد.
- می توانید به هر لایه از مواد این غذا ادویه ها را اضافه کنید. در این صورت دقت داشته باشید که دیگر به رب ادویه نزنید.
- در برخی شیوه های پخت تاس کباب از به استفاده نمیشود، این به سلیقه شما بستگی دارد.
سخن پایانی
در این مقاله طرز تهیه تاس کباب را به همراه کلیه نکات به شما آموزش دادیم. اگر تصمیم گرفتهاید که در خانه این غذا را تهیه کنید، میتوانید مواد اولیه را به سرویس سوپر مارکت اسنپ سفارش داده و در آدرسی که ارائه کردهاید، تحویل بگیرید. همچنین میتوانید برای تهیه غذای آماده از سرویس غذای اسنپ استفاده کنید. اسنپ با سرویسهای متنوع آماده ارائه بهترین خدمات به شما است!
دیدگاهتان را بنویسید