طرز تهیه دلمه کلم ایرانی؛ طعمی محبوب و هیجان انگیز

دلمه کلم

دلمه کلم مانند دیگر انواع دلمه، از گوشت و سبزی و برنج تهیه می­شود. این غذا با طعمی بی‌نظیر طرفداران بسیاری دارد و با ذائقه ما ایرانی­ها جور است. مواد غذایی مورد استفاده در دلمه کلم، ارزش غذایی زیادی دارند و برای سلامتی مفید هستند.

اما برای درست کردن دلمه کلم به زمان زیادی نیاز دارید، که بخش اصلی این زمان صرف پیچیدن دلمه­ها می­شود. این نیز به سلیقه شما بستگی دارد و می­توانید آن را به صورت رولی و یا بقچه­ای بپیچید. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید، تا طرز تهیه دلمه کلم را به شما آموزش دهیم.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

مواد اولیه دلمه کلم

در اینجا مواد لازم برای درست کردن دلمه کلم را برای ۴ نفر معرفی خواهیم کرد. اگر قصد دارید این غذا را برای تعداد کمتر یا بیشتری درست کنید، با چند ضرب و تقسیم ساده میزان مواد اولیه مورد نیاز شما به دست خواهد آمد.

مواد لازم

مقدار لازم

برنج

۱ پیمانه
گوشت چرخ کرده

۳۰۰ گرم

کلم برگ

۱ عدد
لپه

نصف پیمانه

پیاز

۱ عدد
سبزی دلمه (ترخون، مرزه، شوید، گشنیز، تره)

۱ پیمانه

فلفل و زردچوبه

به میزان لازم
نمک

به میزان لازم

روغن

۲ قاشق غذاخوری
رب

۱ قاشق غذاخوری

سرکه سفید و آبلیمو

۴ قاشق سوپ­خوری
شکر

۴ قاشق سوپ­خوری

دستور پخت دلمه کلم

برای آماده­‌سازی این غذای لذیذ به زمانی در حدود ۲ ساعت و نیم نیاز خواهید داشت. ۴۵ دقیقه مراحل آماده‌­سازی آن زمان خواهد برد و ۶۰ تا ۹۰ دقیقه پخت آن!

  • مرحله یکم: لپه را به مدت ۲ ساعت با آب و مقدار کمی نمک خیس کنید و سپس آن را بپزید تا نرم شود. برنج را نیز به همراه آب و نمک خیس کرده و در یک قابلمه بپزید تا نیم پز شود. دقت کنید که لپه و به ویژه برنج بیش از حد نرم نشوند، زیرا در ادامه مجددا نیز حرارت می­بینند. سبزی دلمه را نیز از قبل شسته، اجازه دهید آب آن خارج شود و سپس با چاقو ریز ریز کنید.
  • مرحله دوم: برای درست کردن دلمه کلم، پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا سبک شود. پس از آنکه پیاز طلایی رنگ شد، گوشت چرخ‌کرده را به تابه بیفزایید. گوشت را به همراه پیاز تا آنجا سرخ کنید که تغییر رنگ بدهد. در این مرحله ادویه­ها یعنی نمک، فلفل و مقدار کمی زردچوبه را به گوشت اضافه کنید، اما دقت داشته باشید که مواد شما نباید شور تا تند شود، زیرا در سس دلمه نیز ادویه وجود خواهد داشت.
  • مرحله سوم: مقدار کمی رب را درون تابه بریزید و اندکی تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. در این مرحله سبزی خرد شده را با مواد درون تابه مخلوط کنید و آن را هم بزنید تا رنگ سبزی مشخص شود. در انتها نیز برنج و لپه پخته شده را درون مواد ریخته و ترکیب یک دستی از کلیه مواد به دست آورید.
  • مرحله چهارم: کلم را بشویید، انتهای آن را خارج کنید و در یک ظرف حاوی آب و نمک روی شعله قرار دهید. همچنین می­توانید کلم را به صورت برگ برگ جدا کنید و سپس درون قابلمه بریزد. این کار به منظور نرم شدن برگ کلم­ها انجام می­شود تا در مراحل بعد امکان رول کردن آن­ها فراهم شود.
  • مرحله پنجم: یک برگ کلم برداشته، مقداری مواد در آن ریخته و به صورت رولی یا بقچه­ای آن را بپیچید. دقت داشته باشید که نباید مواد زیادی را درون کلم قرار دهید و یا آن را شل بپیچید، در غیر این صورت دلمه­های شما در حین پختن باز می­شوند.

دلمه کلم رول شده

  • مرحله ششم: کف قابلمه تعدادی برگ کلم قرار دهید؛ این کار از سوختن غذای شما جلوگیری می­کند. دلمه­ها را درون قابلمه بچینید و یک ظرف سنگین روی آن­ها قرار دهید تا در مراحل پخت، باز نشوند. مقداری آب درون قابلمه بریزد و روی شعله­ی آرام اجاق قرار دهید. نیم ساعت که از پخت آن گذشت باید سس دلمه را اضافه کنید.
  • مرحله هفتم: برای تهیه سس دلمه، مقدار کمی روغن را حرارت داده و رب را به آن بیفزایید. منتظر بمانید تا رنگ رب باز شود و پس از آن سرکه، آبلیمو و شکر را درون سس بریزید و آن­ها را به خوبی مخلوط کنید. پس از آنکه سس را به دلمه­ها اضافه کردید، نیم ساعت تا ۴۰ دقیقه بعد، غذای شما آماده خواهد شد.
  • مرحله هشتم: دلمه­ها را از قابلمه خارج کرده و درون ظرف مورد نظر خود بچینید. می­توانید آن­ها را با جعفری خرد شده و یا هر چیز دیگری که دوست دارید، تزیین کنید.

نوش جان!

نکات مهم برای درست کردن دلمه کلم

دلمه کلم

رعایت برخی نکات ساده در طرز تهیه دلمه کلم، موجب بهتر شدن طعم آن می­شود.

  • طعم این غذا به ذائقه شما بستگی دارد، می­توانید میزان شکر را کمتر و یا آن را حذف کنید تا دلمه­های ترش­تری داشته باشید.
  • به جای گوشت می­توانید از مرغ ریش ریش شده و یا سویا نیز استفاده کنید.
  • برای خوشمزه­تر شدن غذا، کلم­های کوچک و تازه را به کار ببرید.
  • سس را از ابتدا اضافه نکنید، زیرا موجب سفت شدن کلم­ها می­شود.
  • دلمه­ها را به صورت فشرده در کنار یکدیگر درون قابلمه قرار دهید تا باز نشوند.

سخن پایانی

در این مطلب طرز تهیه دلمه کلم را به شما آموزش دادیم. اگر شما نیز ترغیب شده­اید تا این غذای خوشمزه را در خانه تهیه کنید، می­توانید مواد اولیه مورد نیاز را از طریق سرویس سوپرمارکت اسنپ سفارش دهید. اما اگر هوس خوردن دلمه کلم کرده­اید و وقت کافی برای درست کردن آن در خانه ندارید و دلتان نمی­خواهد به رستوران بروید، ما سرویس غذای اسنپ را به شما معرفی می­کنیم. می­توانید سفارش آنلاین غذا را در اپلیکیشن اسنپ انجام دهید و درب منزل، در کمترین زمان ممکن تحویل بگیرید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *